gtag('config', 'UA-140052506-1');

Gebruiksaanwijzing Luizenzak

Gebruiksaanwijzing Luizenzak:

Om een hoofdluisplaag te voorkomen is het van belang dat de kinderen hun eigen jas niet in direct contact brengen met jassen van andere kinderen. Onze luizenzak/tas is daar een goed hulpmiddel bij. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de luizencape kan de jas van het kind volledig in de luizenzak/tas worden afgesloten en daardoor in zijn geheel worden beschermd van andere mogelijk met luizen en/of neten besmette jassen. Aangezien de overdracht van luizen/neten vooral gebeurd door direct contact is het belangrijk dat de luizenzak/tas niet geopend wordt als deze aan de kapstok hangt ook als deze leeg is. Bij het openen van de luizenzak/tas is de opening namelijk ± 50 cm groot en kunnen luizen heel makkelijk overspringen.

Om besmetting te voorkomen moet de luizenzak/tas eerst ongeopend van de kapstok gehaald worden voordat er een jas in of uit gehaald kan worden. De luizenzak/tas mag niet geopend aan de kapstok hangen, uiteraard om luizenoverdracht te voorkomen maar ook om beschadigingen en/of ongelukken te voorkomen. Een open luizenzak/tas aan de kapstok lijkt handig maar kinderen hebben de neiging om bij het instoppen of uitnemen van hun jas met beide armen in de luizenzak/tas te gaan “hangen” hierdoor kan de luizenzak/tas gaan inscheuren of de lussen kunnen zelfs geheel afbreken. Onze luizenzak/tas is gemaakt van oersterk materiaal en kunnen probleemloos het gewicht van de zwaarste jassen aan maar zijn niet berekend op het volle gewicht van een kind. Wanneer de luizenzak/tas vuil is geworden kan deze gewoon in de wasmachine op 40 graden gewassen worden. Onze luizenzakken/tassen zijn niet van specifiek brandwerend materiaal gemaakt of geimpregneerd. U kunt de luizenzakken/tassen uiteraard zelf bij een extern bedrijf brandvertragend laten maken.

Het gebruik van onze luizenzakken of luizentassen is voor uw eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade of ongevallen met betrekking tot (gebruik van) onze luizenzakken of luizentassen.